Aanrijding met de scooter: enkele voorbeelden

aanrijding met de scooterAangereden op de scooter of aangereden door een scooter? Een aanrijding met de scooter komt veel voor, zeker in een stad als Rotterdam en deze verkeersongevallen halen ook regelmatig het nieuws. Bijvoorbeeld omdat het slachtoffer zwaar gewond is geraakt of omdat de dader is doorgereden en de politie getuigen zoekt. Scooterrijders zijn kwetsbaar in het verkeer, maar horen wettelijk gezien niet tot de categorie kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals fietsers en voetgangers. Een bestuurder van een scooter geniet daarom geen extra juridische bescherming, terwijl de kans op ernstig letsel bij een aanrijding met bijvoorbeeld een auto of een busje groot is. Na een aanrijding met de scooter, kunt u als scooterrijder toch vaak schadevergoeding claimen voor uw letselschade of voor een deel van uw letselschade.

Bent u betrokken geweest bij een aanrijding met de scooter, dan kunnen wij u bijstaan, zodat u de letselschadevergoeding krijgt waarop u recht heeft. Wij kunnen u zowel bij letselschade in Rotterdam als de rest van Nederland vaak kosteloos bijstaan. Neem contact op voor vrijblijvend advies.

Zwaargewond na aanrijding met de scooter

Een 33-jarige man uit Vlaardingen is zwaar gewond geraakt na een aanrijding met de scooter en een busje bij Shell Pernis, lezen we in de krant. Ooggetuigen meldden dat de man er slecht aan toe was. Het slachtoffer is met spoed naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht en de politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. De weg waar het ongeval plaatsvond, staat bekend als gevaarlijk voor fietsers en scooterrijders. Automobilisten en bestelbusjes zouden er vaak te hard rijden en slecht opletten. Reed het busje te hard en zag de bestuurder de scooter over het hoofd? Dan is de kans groot dat het slachtoffer al zijn letselschade kan claimen bij de verzekeringsmaatschappij van de busbestuurder. Maakte de scooterrijder zelf ook een fout, dan kan er sprake zijn van een deel eigen schuld en krijgt het slachtoffer niet 100% maar bijvoorbeeld 75% van de letselschade vergoed.

Op scooter aangereden door dronken automobilist

Een andere scooterrijder is ernstig gewond geraakt toen hij op de Dorpsweg in Rotterdam werd aangereden door een dronken automobilist. Het 44-jarige slachtoffer werd geschept op de kruising met de Katendrechtse Lagedijk en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft ernstig letsel aan een voet. De automobilist is aangehouden en bleek twee keer zoveel alcohol te hebben gedronken als is toegestaan. Indien de scooterrijder niets valt te verwijten, krijgt ook dit slachtoffer alle letselschade vergoed. Daarnaast kan de man aanspraak maken op smartengeld.

Doorgereden na aanrijding met de scooter

Het gebeurt helaas nog regelmatig dat slachtoffers van een aanrijding met de scooter aan hun lot worden overgelaten door de dader. Zo vond er onlangs op de Bergweg een aanrijding plaats tussen een auto en een scooter waarbij de automobilist is doorgereden zonder zich te ontfermen over de scooterrijder. Zolang de identiteit van de automobilist niet bekend is, is het lastig om de letselschade te claimen bij de verzekeringsmaatschappij van een tegenpartij. In dergelijke gevallen is het altijd verstandig om contact op te nemen met een letselschade jurist. Bij een onbekende dader is het namelijk onder bepaalde voorwaarden mogelijk een schadeclaim in te dienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Ook scooterrijders zelf willen er nog weleens vandoor gaan na een aanrijding. Zo moest een Rotterdamse hardloper naar het ziekenhuis nadat jongens op een scooter hem van achteren hadden aangereden. Ook zij gingen ervandoor zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Letselschade claimen na aanrijding scooter

Bent u slachtoffer van een aanrijding met de scooter en is de ander aansprakelijk, dan kunt u zich doorgaans kosteloos laten bij staan door één van onze letselschade juristen. De kosten voor juridische bijstand vallen onder de schadevergoeding waar u recht op heeft. Wij kunnen de aansprakelijkheidsstelling voor u in orde maken en u heeft geen omkijken meer naar de afwikkeling van uw letselschadezaak. Na een vrijblijvend adviesgesprek weet u al snel waar u aan toe bent. Neem vandaag nog contact op, wij helpen u graag verder.

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *