Koolmonoxidevergiftiging

Koolmonoxide, ook wel koolstofmonoxide,  is een kleur- en geurloos gas dat ontstaat bij  verbranding van bijvoorbeeld hout of gas in combinatie met te weinig ventilatie. Inademing veroorzaakt hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en vermoeidheid. Langere blootstelling is echter fataal: de hersenen krijgen te weinig zuurstof zodat bewusteloosheid en uiteindelijk overlijden het gevolg zijn. Helaas komen koolmonoxidevergiftigingen vaak voor. Zoals vorige week zondag in Rotterdam.

Koolmonoxidevergiftiging in sportkantine Rotterdam

In de sportkantine van tennisvereniging Z’67 aan de Zuiderparkweg liepen zes mensen een koolmonoxidevergiftiging op. Zij zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Twee slachtoffers zijn er slecht aan toe. De vergiftiging ontstond nadat de afvoer van de cv-installatie los was geraakt.

Aansprakelijkheid letsel door koolstofmonoxide

Op wie kunnen de letselschadeslachtoffers hun letselschade verhalen? Er zijn verschillende mogelijkheden.

De meest voor de hand liggende is de eigenaar van de sportkantine. Deze is wettelijk aansprakelijk voor alle schade veroorzaakt door zijn gebrekkige opstal. Dit geldt ook als de eigenaar niets wist van het probleem met de cv.

Andere mogelijkheid is het aanspreken van de fabrikant of leverancier van de cv-installatie op grond van productaansprakelijkheid. Als er fouten zouden zijn gemaakt bij de installatie van de cv, dan is mogelijk de installateur of aannemer aansprakelijk.

Het is niet bekend of, en zo ja op wie, de Rotterdammers hun letselschade gaan verhalen.

Letselschadespecialist vergiftiging koolmonoxide

Bent u zelf slachtoffer van koolstofmonoxide? Schakel een letselschadespecialist. Deze helpt u bij aansprakelijk stellen van de juiste perso(o)n(en).

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *