Minder letselschade fietsongeluk door maximumsnelheid fietsers?

Afgelopen weekend was het heerlijk weer en besloot ik een rondje te fietsen. Het viel me op hoeveel verschillende soorten fietsers ik onderweg tegenkwam: ligfietsen, elektrische fietsen, wielrenners, mountainbikers, tandems, velomobielen (zo’n gele banaan). De meesten zoefden met een behoorlijke snelheid voorbij. Een fietsongeluk is dan zo gebeurd. Ik was dan ook niet verbaasd toen ik hoorde dat de Fietsersbond een proef is gestart met een maximumsnelheid voor fietsers.

Minder fietsongelukken

De Fietsersbond Afdeling Friesland deed afgelopen week een proef met een maximumsnelheid op het fietspad. Hardfietsers, met een snelheid van meer dan 30 km/h, moeten op de rijbaan fietsen. Doel van de maximumsnelheid is het terugdringen van het aantal fietsongelukken. Helaas gebeuren er namelijk nog te veel fietsongelukken op de Nederlandse fietspaden: zo’n 78.000 mensen worden per jaar medisch behandeld voor de gevolgen van een fietsongeluk, 66.000 personen belanden na een fietsongeluk op de Spoedeisende Hulp, 8.100 mensen worden na een fietsongeluk opgenomen in het ziekenhuis en maar liefst 190 mensen overlijden jaarlijks na een fietsongeluk.

Letselschade fietsongeluk

Het letsel na een fietsongeluk varieert van enkele schaafwonden en blauwe plekken tot botbreuken en hersenletsel. De schade die wordt opgelopen na een fietsongeluk, de letselschade, kan bestaan uit medische kosten, verminderde inkomsten, smartengeld, kosten voor extra huishoudelijke hulp, kosten voor medische hulpmiddelen en kosten voor rechtsbijstand. De hoogte van de letselschade na een fietsongeluk kan dus aardig in de papieren lopen. Gelukkig kunt u na een fietsongeluk uw letselschade verhalen, als een ander schuld heeft aan uw ongeval.

Schakel bij het claimen van letselschade na een fietsongeluk altijd een letselschadejurist in. Deze is op de hoogte van alle geldende regels en kan voor u de juiste schadeclaim indienen. Kijk gerust rond op onze website of neem vrijblijvend contact op.

http://www.fietsersbond.nl/nieuws/fietsersbond-start-praktijkonderzoek-maximumsnelheid-op-het-fietspad-hardfietsers-op-de-rijba#.VAbPcGR_thM

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *