Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Een letselschade advocaat of letselschadejurist is duur en ze denken alleen aan zichzelf. Dit clichébeeld heerst helaas nog steeds onder letselschadeslachtoffers. Veel slachtoffers weten niet dat letselschadebureaus hun dienstverlening gratis kunnen aanbieden. Bovendien kan juridische bijstand het letselschadetraject aanzienlijk versnellen en zorgen voor een hogere schadevergoeding. Verzekeraars zijn namelijk niet altijd even netjes, ook al staat aansprakelijkheid vast. Dat ondervond ook de heer R. Selat uit Dordrecht.

Aanrijding dronken bestuurder

Selat werd in 2009 door een dronken bestuurder aangereden. Selat raakte door het ongeval in een shocktoestand en zijn auto was total loss. De dronken dader ging er vandoor, maar wordt de volgende dag aangehouden. Door het ongeval heeft Selat last van lichamelijk en geestelijke klachten. Hij is in een depressie beland, kan nooit meer werken en heeft inmiddels talloze schulden.

Verzekeraar ontkent aansprakelijkheid letselschade

Selat heeft de dader aansprakelijk gesteld voor zijn letselschade. Omdat de dronken dader bij Unigarant verzekerd was, moet Selat het tegen deze verzekeraar opnemen. Alhoewel zijn verhaal door het politierapport en verschillende deskundigen wordt ondersteund, weigert Unigarant de aansprakelijkheid te erkennen. Selat discussieert met de verzekeraar, zonder een stap verder te komen.

Inschakelen letselschade advocaat

Pas jaren later besluit Selat een letselschade advocaat in te schakelen. De verzekeraar heeft inmiddels de aansprakelijkheid erkend, zodat nu de discussie over de hoogte van de letselschadevergoeding is begonnen. Waarschijnlijk zal nog jarenlang geprocedeerd moeten worden.

Ook letselschade opgelopen? Voorkom een onnodig lang letselschadetraject en schakel direct een letselschade-expert in. Voor gratis rechtsbijstand kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

“Alles kwijt na ongeluk”, AD/De Dordtenaar, 27 juli 2013, blz. 20.

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *