Whiplash door kettingbotsing Rotterdam:

Wie is aansprakelijk?

Zaterdagmiddag vond op de A16 van Breda naar Rotterdam een kettingbotsing plaats in de Drechttunnel, waarbij zo’n vier auto’s en een busje betrokken waren. Twee automobilisten liepen letselschade op. De achteroprijdende auto’s zijn in principe aansprakelijk voor de letselschade van hun voorganger.

Veroorzaker kettingbotsing
De kettingbotsing werd veroorzaakt doordat het busje plotseling op de rem trapte, waarschijnlijk omdat de chauffeur erachter kwam dat de tunnel niet hoog genoeg was voor zijn voertuig. De auto erachter kon niet op tijd uitwijken en knalde op het busje, met een kop-staartbotsing als gevolg.

Whiplash door kettingbotsing
Bij een kettingbotsing lopen meestal meerdere bestuurders letsel op. Dit letsel varieert van licht lichamelijk letsel (zoals blauwe plekken of schrammen) tot zwaar lichamelijk letsel. Whiplash door kettingbotsing komt (door de harde klap van achteren) helaas vaak voor.

Aansprakelijkheid letselschade
Lichamelijk of geestelijk letsel kan tot schade lijden. Denk aan medische kosten, extra reiskosten, smartengeld, kosten voor rechtsbijstand, etc. Een slachtoffer hoeft deze ‘letselschade’ niet altijd zelf te dragen. In veel gevallen kan de letselschade verhaald worden op degene die aansprakelijk is voor het ongeval. Bij een kettingbotsing is dat volgens de wet meestal de achteroprijdende auto.

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *