Kind aangereden

Kind aangeredenKinderen zijn in het verkeer erg kwetsbaar. Ze kennen nog niet alle verkeersregels, kunnen situaties niet goed overzien en zijn snel afgeleid. Als een kind aangereden wordt, zijn de gevolgen meestal ernstig. Het lichamelijk letsel dat het aangereden kind oploopt kan grote consequenties hebben op de groei en ontwikkeling. Het is mogelijk schadevergoeding te claimen. Maar, dit is geen eenvoudige aangelegenheid.

Aansprakelijkheid kind aangereden

Is een kind aangereden, dan is vaststelling van de aansprakelijkheid mede-afhankelijk van de leeftijd van het aangereden kind. Doordat een kind een kwetsbare verkeersdeelnemer is, geniet het extra wettelijke bescherming. Als het kind jonger is dan 14 jaar, en wordt aangereden door een motorvoertuig, dan zal de bestuurder van het motorvoertuig in de meeste gevallen voor 100% aansprakelijk zijn. Is het aangereden kind ouder dan 14 jaar, dan is de bestuurder meestal voor minstens 50% aansprakelijk.

Kind aangereden: hoogte letselschadevergoeding

Nadat de aansprakelijkheid is vastgesteld, zal moeten worden bepaald hoe hoog de letselschade is. En dat is ingewikkeld. Voor letselschadevergoeding komen o.a. in aanmerking: medische kosten, kosten voor rechtsbijstand, smartengeld, gemiste inkomsten, kosten voor huishoudelijke hulp etc. Het lastige is echter dat onder letselschade niet alleen de gemaakte kosten, maar ook de toekomstige kosten vallen. En hoe bepaal je die nu?

Schatting arbeidskansen nadat kind aangereden is

Er zal een schatting moeten worden gemaakt van de carrièrekansen van het kind. Welke opleiding zal het kind hebben genoten als het geen ongeval had gehad? Welk beroep zal het kind zijn gaan uitoefenen? Wat zal het kind zijn gaan verdienen? Het is duidelijk dat dit zeer lastig is vast te stellen. Wacht daarom niet te lang met het inschakelen van gespecialiseerde rechtshulp. Een letselschade-expert helpt bij het aansprakelijk stellen van de dader en bij het onderbouwen van de claim. Kiest u voor ons letselschadebureau, dan weet u zeker dat uw claim in goede handen is. Wij beschikken niet alleen over gespecialiseerde letselschadejuristen en -experts, maar ook over een uitgebreid netwerk van medisch specialisten en rekenbureaus. Zodoende kunnen wij uw schadevordering goed onderbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *