Ongeluk auto van de zaak

Aanrijding auto van de zaakVolgens de cijfers van het CBS gaan er jaarlijk bijna acht miljoen auto’s de Nederlandse wegen op. Daaronder zijn veel mensen met een auto van de zaak. Met zulke grote aantallen auto’s bij elkaar zit een ongeluk in een klein hoekje. Hoewel het niet mogelijk is met harde cijfers te komen, blijkt uit onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid dat hoewel het aantal verkeerdsdoden tussen 2003 en 2014 is gedaald, het aantal ernstig gewonden is toegenomen. Het moge duidelijk zijn: dit kan iedereen dus ook u overkomen. Een ongeluk mag u dan wellicht niet altijd kunnen voorkomen, waar u na een ongeluk wel voor kunt zorgen is dat u een goede belangenbehartiger in de arm neemt. Zodat u bij letselschade krijgt waar u recht op heeft. Wij, van Letselschade Rotterdam, informeren u graag over wat te doen na een ongeluk met een auto van de zaak.

Wat dekt de verplichte WA-verzekering?

In Nederland is een WA autoverzekering verplicht. Deze verzekering geldt als de minimale dekking en vergoedt de schade die u anderen toebrengt als automobilist. Dit is de bekende aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer een ander door uw toedoen schade lijdt, hoeft u niet zelf uw portemonee te trekken, maar dekt de WA autoverzekering de letselschade. Andersom geldt dit ook. Wanneer u letselschade lijdt, dan dekt de WA verzekering van de verantwoordelijke automobilist de kosten.

Ongeval met auto van de zaak? Uw letselschade wordt vergoed!

Het is mogelijk dat u tot de groep Nederlanders behoort die mag rijden in een auto van de zaak. Afhankelijk van uw situatie kan een auto van de zaak fiscaal voordeel voor u opleveren. Maar of u nu in een door u zelf aangeschafte auto of in een auto van de zaak rijdt, dat verandert natuurlijk niets aan het feit dat u ook met een auto van de zaak betrokken kunt raken bij een ongeval met letselschade tot gevolg. Wanneer u betrokken raakt bij een ongeval met een auto van de zaak, is uw werkgever echter degene die voor de kosten opdraait. Ook wanneer de letselschade door uw toedoen is veroorzaakt. Hieronder leggen wij uit hoe dat zit.

Letselschade door ongeval auto van de zaak vergoed middels SVI-verzekering

U vraag zich nu misschien af: hoe kan het dat de verantwoordelijkheid van het dekken van de kosten van letselschade bij mijn werkgever ligt als ik verantwoordelijk ben voor het ongeval met de auto van de zaak? Het antwoord hierop is eenvoudig: de SVI-verzekering. SVI staat voor schade verzekering inzittenden. Deze verzekering vergoedt alle ontstane letselschade. Of u nu wel of niet verantwoordelijk bent en ook als u rijdt in een auto van de zaak. Dat leest u inderdaad goed: ook als u verantwoordelijk bent voor uw letselschade, zal een SVI-verzekering de schade op zich nemen. Goed om te weten is dat wergevers in Nederland verplicht zijn gesteld om deze verzekering af te sluiten voor werknemers die in een auto van de zaak rijden, door een recente uitspraak van de Hoge Raad. Het is daarnaast, voor uzelf, ook mogelijk om een SVI-verzekering af te sluiten voor een particulier aangeschafte auto.

Hulp letselschadebureau na ongeluk auto van de zaak

In theorie klinkt dit niet alleen zeer aantrekkelijk, maar ook erg eenvoudig. Uw werkgever sluit een SVI-verzekering voor een auto van de zaak af en als u betrokken raakt bij een ongeval dekt deze verzekering de letselschade. Ook als dit door uw eigen toedoen is veroorzaakt. Toch raden wij u aan om de hulp in te schakelen van een letselschadebureau. Op papier mag het dan allemaal vrij eenvoudig klinken, in de praktijk blijkt het claimen van letselschade niet altijd even eenvoudig. Hiervoor zijn een aantal redenen.

De eerste reden is dat verzekeringsmaatschappijen nu eenmaal hun eigen financiële belangen hebben. Op het moment dat uw SVI-verzekeraar na een auto-ongeluk de letselschade moet vergoeden, wordt uw verzekeraar tegelijkertijd ook uw tegenpartij. Het gevolg hiervan is dat de kans groot is dat de verzekeraar er alles aan zal doen om de hoogte van de schadevergoeding te beperken.

De tweede reden is dat u waarschijnlijk niet thuis bent in het letselschaderecht en verzekeringsmaatschappij werkt personeel dat hierin wel goed thuis is. Zij weten alles op het gebied van letselschade na een ongeval met een auto van de zaak en de juridische procedures die hierbij komen kijken. Het is daarom goed  om advies en hulp in te schakelen van een letselschadebureau. Bovendien heeft u wel iets anders aan uw hoofd na een ongeluk. Een ongeval gaat de meeste mensen immers niet in de koude kleren zitten. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u, na het auto-ongeluk, permanente hinder zult ondervinden van het letsel. Maar ook als dit niet het geval is en de letselschade van tijdelijke aard is, kunt u toch flink last hebben na een ongeluk. U bent waarschijnlijk erg geschrokken en kunt misschien enige tijd niet werken. Het is dan ook niet meer dan begrijpelijk dat uw hoofd er niet naar staat om te verdiepen in het claimen van letselschade. Gelukkig kan ons letselschadebureau u daarbij helpen.

Kosten letselschadebureau na bedrijfsongeval

Wij horen u bijna denken: dat klinkt allemaal heel aannemelijk maar wat gaat mij dit allemaal kosten? Wij hebben goed nieuws voor u: helemaal niets. Artikel 6:96 BW bepaald namelijk dat de kosten van juridische bijstand moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij.

Dus; wanneer recht op schadevergoeding?

Hierboven hebben wij geprobeerd u zo goed mogelijk te informeren. Waar de verplichte WA-verzekering alleen de letselschade vergoedt die u een ander toebrengt, vergoedt een SVI-verzekering ook de letselschade die door uw eigen schuld is ontstaan. Als u rijdt in een auto van de zaak is uw werkgever verplicht om deze verzekering af te sluiten. Hoewel het in theorie misschien eenvoudig mag klinken, is het bij het claimen van letselschade in de praktijk toch een verstandige keuze de hulp in te schakelen van een letselschadebureau. Verzekeringsmaatschappijen hebben nu eenmaal andere belangen dan u en zijn juridisch beter onderlegd. Daarnaast heeft u wel iets anders aan uw hoofd na een ongeval dan nagaan of de betreffende verzekeringsmaatschappij uw letselschade wel correct afhandelt.

Wij hopen dat wij u voldoende hebben geïnformeerd, maar het is natuurlijk goed mogelijk dat u nog met vragen of opmerkingen zit. Neemt u in dat geval contact met ons op door te bellen of een e-mail te sturen. Het is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Wij beantwoorden dan al uw vragen met betrekking tot letselschade na een ongeval met uw auto van de zaak en dekking door de SVI-verzekering.