Gevallen door noodstop tram, metro of bus

Gevallen in tram RotterdamWanneer u bent gevallen in de tram, metro of bus en daarbij gewond bent geraakt, is er sprake van een ongeval met het openbaar vervoer. De vervoersmaatschappij is dan aansprakelijk voor uw schade en zal deze moeten vergoeden. Om schadevergoeding te claimen, dient u eerst de vervoerder aansprakelijk te stellen. Bent u door een noodstop gevallen en gewond geraakt? Via Letselschade Rotterdam kunt u in contact komen met onze gespecialiseerde letselschadejuristen- en experts. Wij staan u gratis bij.

Gevallen door noodstop OV en letsel opgelopen? Neem dan contact met ons op!

Letselschade door ongeval tram, metro, bus

Zeker in steden als Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht maken dagelijks vele mensen gebruik van het OV. Het biedt hen de mogelijkheid om voor een klein bedrag door de stad te reizen. Het is wel zo prettig voor velen om ontspannen op een bestemming aan te komen. Wie reist met de tram, metro of bus, hoeft niet te zoeken naar een parkeerplek waar vervolgens duur geld voor betaald moet worden. Daarnaast is reizen met het OV één van de veiligste manieren om van A naar B te komen.

Dat betekent echter niet dat er nooit ongevallen met letselschade voorkomen, die tot aansprakelijkheid van de vervoerder en schadevergoeding leiden. Het komt maar al te vaak voor dat reizigers die zijn gevallen en gewond zijn geraakt, een schadeclaim indienen en met succes uitbetaald krijgen. Dat u hier vrijwel niets van hoort, heeft te maken met het feit dat alleen de zeer ernstige ongevallen het nieuws halen.

Is de vervoersmaatschappij altijd aansprakelijk?

Bent u gevallen in de tram, metro of bus en gewond geraakt? Dan ligt de aansprakelijkheid al snel bij de vervoersmaatschappij. Deze heeft namelijk een zorgplicht. De vervoerder moet ervoor zorgen dat u veilig van punt A naar punt B wordt vervoerd. Lukt dit niet en loopt u als gevolg van de val letselschade op, dan is de vervoerder in de meeste gevallen aansprakelijk voor uw letselschade.

De vervoersmaatschappij is echter niet aansprakelijk indien zij kan aantonen dat uw val niet voorkomen had kunnen worden, ondanks alle voorzorgsmaatregelen. De vervoerder dient dan wel met bewijzen te komen. Krijgt zij dit niet voor elkaar, dan is zij verplicht om uw schade te vergoeden.

Hoe lang om schade te claimen?

Wacht niet te lang met het aansprakelijk stellen van de vervoerder en het vorderen van uw letselschade. Het indienen van een schadeclaim bij een vervoersmaatschappij kent namelijk een vervaltermijntermijn van drie maanden en daarnaast een termijn van een jaar waarbinnen u uw vordering bekend moet maken. Zoals gezegd heeft de vervoerder een zorgplicht. Zij zijn verplicht u veilig naar uw plaats van bestemming te vervoeren. Raakt u tijdens uw reis met de tram, metro of bus gewond, omdat u bent gevallen vanwege het schielijk remmen van de tramchauffeur, dan kunt u de vervoerder aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

De verjaringstermijn is ingevoerd om de rechtszekerheid te bewaken. De vervoersmaatschappij dient zodoende een vooraf bepaalde termijn na een ongeval rekening te houden met mogelijke schadeclaims. Krijgt zij in die periode geen schadeclaim binnen, dan mag zij er vanuit gaan dat zij ook niet meer aansprakelijk gesteld worden voor de schade die u heeft opgelopen nadat u bent gevallen.

Bewijs verzamelen na ongeval bus, metro, tram

Om met succes schadevergoeding te claimen dient de aansprakelijkheid bewezen te worden. Na een val in een tram, bus of metro is vrijwel altijd de vervoersmaatschappij aansprakelijk. Indien zij van mening is dat zij niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor uw val, dient de vervoerder zelf met bewijzen te komen. Toch is het verstandig om direct bij een medewerker van het vervoersbedrijf te melden dat u bent gevallen en gewond bent geraakt. U kunt dit bijvoorbeeld doen bij de tramconducteur of buschauffeur.

Daarnaast is het verstandig naam en adresgegevens te vragen van omstanders (getuigen) die hebben gezien dat u bent gevallen. Tevens is het goed om direct een bezoek aan uw (huis)arts te brengen. Ook wanneer u het idee heeft dat uw klachten wel meevallen, is het toch raadzaam even bij uw arts langs te gaan. Sommige klachten (denk aan whiplashklachten) treden vaak pas na enkele dagen op. Wacht u dus met het bezoeken van uw huisarts totdat uw klachten niet meer overgaan, dan kan de aansprakelijke tegenpartij zeggen dat uw klachten niets met de val te maken hebben. Hoe meer u vastlegt, hoe makkelijker het is om uw letselschade te verhalen.

Juristenkantoor inschakelen voor claimen letselschade

Bent u gevallen in de tram, metro of bus en daardoor gewond geraakt? Dan heeft u recht op gratis juridische bijstand van onze gespecialiseerde letselschadejuristen- en experts. Wij weten als geen ander dat letselschade verhalen niet eenvoudig is. De vervoerder, ofwel diens verzekeringsmaatschappij, zal er alles aan doen om te bewijzen dat uw val niet te voorkomen was, waardoor hen niets te verwijten valt en u een minimale schadevergoeding krijgt. Door bij letselschade in Rotterdam contact op te nemen met onze letselschadejuristen– en experts krijgt u wel waar u recht op heeft. Onze kosten worden eveneens rechtstreeks op de aansprakelijke tegenpartij verhaald, waardoor onze juridische bijstand u niets kost.

Gevallen in tram, metro of bus? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *