Verkeersongeval

VerkeersongevalIn het verkeer gebeuren dagelijks ongelukken. Zeker lopend of op de fiets bent u een kwetsbare weggebruiker. Een verkeersongeval heeft dan al snel vergaande gevolgen. Maar ook als u in de auto wordt aangereden, komt u er niet altijd zonder kleerscheuren vanaf. Als u letselschade oploopt door een verkeersongeval, dan heeft u echter recht op een financiële vergoeding. Onze letselschadejuristen kunnen u er alles over vertellen.

Letselschadevergoeding verkeersongeval

Rijdt een automobilist achter op uw auto terwijl u staat te wachten voor rood licht? Of wordt u aangereden omdat de ander u geen voorrang heeft verleend? In deze gevallen ligt de verantwoordelijk van het verkeersongeval niet bij u en is de ander aansprakelijk. Dit gegeven is erg belangrijk als u gewond raakt tijdens een verkeersongeval. Het betekent namelijk dat u recht heeft op letselschadevergoeding. Bij letselschade moet u denken aan materiële schade, zoals inkomensderving of de kosten die u moet maken om bij uw behandelend arts te komen. Maar ook aan immateriële schade zoals lichamelijke pijn of het emotionele leed dat het verkeersongeval veroorzaakt heeft. De schadevergoeding voor immateriële schade is algemeen bekend onder de noemer ‘ smartengeld’.

Hulp van letselschade-experts na verkeersongeval

Hoewel het voor u duidelijk is wie aansprakelijk is voor het verkeersongeval, krijgt u vaak niet zomaar een vergoeding van de tegenpartij. Sommige veroorzakers nemen nu eenmaal niet direct de verantwoordelijkheid op zich. Onze letselschade-experts zorgen ervoor dat u aan kunt tonen dat de schuld van het verkeersongeval niet bij u lag. Tevens laten wij zien dat het letsel dat u heeft opgelopen, ook echt te wijten is aan het ongeval. Is uw dossier compleet dan dienen wij een schadeclaim in bij de betreffende verzekeraar. Toch kan het gebeuren dat het onbekend is wie de dader is. Maar zelfs als u niet weet op wie u de letselschade moet verhalen, kunnen onze letselschade-experts u helpen. Wij dienen uw claim dan in bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit fonds is speciaal in het leven geroepen voor verkeersongevallen waarbij bijvoorbeeld de verantwoordelijke automobilist is doorgereden.

Maximaal resultaat letselschade verkeersongeval

Elk verkeersongeval is anders. Daarom verschilt het per geval welke letselschade u kunt claimen en wat de hoogte van het schadebedrag zal zijn dat u uitgekeerd krijgt. Met de professionele bijstand van onze letselschade-experts behaalt u het maximale resultaat. Als experts in verkeersrecht weten wij precies hoe we de afwikkeling van een verkeersongeval moeten aanpakken. Maar voor wij de zaak aannemen, bekijken wij eerst wat uw kansen zijn. Van ons krijgt u altijd een eerlijke analyse, zodat u zeker weet of het zin heeft om de procedure te starten. Hiermee voorkomt u teleurstellingen, niet bij ieder verkeersongeval in immers een aansprakelijke tegenpartij.

Rechtsbijstand van ervaren verkeersrecht-juristen

Als u net een verkeersongeval heeft gehad, moet u zich volledig kunnen concentreren op uw revalidatie. U wilt zich niet druk maken over de schuldvraag en de letselschadeclaim. Wij nemen u dit daarom graag uit handen. Onze ervaren letselschadejuristen dienen uw claim in bij de verzekeraar van de tegenpartij. En daarbij doen wij er alles aan dat u krijgt waar u recht op heeft. Keert de verzekering uit dan hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten die u bij ons heeft gemaakt. Wij verhalen de vergoeding voor onze dienst namelijk op de tegenpartij. Zo kost onze rechtsbijstand u helemaal niets, dat beloven wij.

Heeft u iemand nodig die u helpt met uw letselschade claim na een verkeersongeval? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze letselschade experts staan u graag bij met professioneel advies.