Auto-ongeluk

Auto-ongelukHeeft u recent een auto-ongeluk meegemaakt en lijdt u nu letselschade?

Letselschade komt meestal niet alleen voort uit de beperkingen door lichamelijk letsel, maar kan tevens een gevolg zijn van emotionele of psychische klachten. Ineens moet u leren accepteren dat u door het auto-ongeluk minder kunt, of dat uw lichaam is ontsiert door littekens.

De aansprakelijkheid bij een auto-ongeluk en het opeisen van schadevergoeding voor letselschade is een ingewikkeld proces. Vaak bent u na een auto-ongeluk ontzet en lijdt u onder fysieke pijn. Als u in zulke situaties ook nog de papierhandel moet afwikkelen om uw recht op schadevergoeding te claimen, dan kan dit tot niet alleen tot veel stress leiden, maar ook tot veel frustratie. Het laatste waar u zich op dat moment immers mee bezig wilt houden is de juridische afwikkeling van letselschade na een auto-ongeluk.

Bij ons bent u in goede handen. Als experts op het gebied van letselschade door een auto-ongeluk hebben wij meer dan 70 jaar ervaring. We kunnen u helpen uw schadevergoeding te claimen en u ondersteunen tijdens dit ingewikkelde proces. Bovendien is onze rechtsbijstand voor u vaak geheel gratis; namelijk als een ander aansprakelijk is voor het auto-ongeluk en de daaruit voortgekomen letselschade.

Benieuwd welke letselschade-slachtoffers u voor gingen en hoe zij over onze dienstverlening denken? Kijk dan hier.

De kosten van hulp bij letselschade na een auto-ongeluk

Bent u niet zelf aansprakelijk voor het auto-ongeluk en de daaruit voortgekomen letselschade, dan krijgt u de kosten voor juridische bijstand geheel vergoed door de verzekering van de tegenpartij. Hulp van ons team letselschadespecialisten kost u dan dus helemaal niets. Wel bespaart het u veel frustratie EN veel tijd. Bovendien is het niet verstandig om na een auto-ongeluk zelf schadevergoeding te claimen. Bij een verzekeraar werken immers ook letselschade-experts, die er helaas niet bij gebaat zijn u een zo rechtvaardig mogelijke schadevergoeding uit te keren.

Bovendien kan juridische bijstand voorkomen dat u onnodig in conflict raakt met de verzekeraar, waardoor uw letselschadezaak voor de rechter moet komen. Door onze expertise wordt 98% van de door ons behandelde letselschadezaken zonder tussenkomst van de rechter afgewikkeld. Hierdoor wordt uw schadevergoeding voor letselschade na het auto-ongeluk direct met de tegenpartij geregeld.

Hebt u zelf een auto-ongeluk meegemaakt en hebt u hierdoor letsel opgelopen? Neem dan gerust contact met ons op, wij vertellen u graag welke mogelijkheden u heeft.

Wanneer schadevergoeding bij letselschade na auto-ongeluk?

Hoewel na een auto-ongeluk in veel gevallen duidelijk is bij wie de aansprakelijkheid ligt, komen er ook situaties voor waarop deze vraag niet eenduidig beantwoord kan worden. Een auto-ongeluk kan op vele verschillende manieren ontstaan. Er is bijvoorbeeld niet altijd sprake van een auto-ongeluk waarbij twee partijen betrokken zijn. Het kan namelijk ook voorkomen dat er sprake was van maar een partij, namelijk u. Een andere mogelijk is dat er een aanrijding is ontstaan waarbij drie of meer partijen betrokken zijn geraakt. Vooral in zulke situaties is de aansprakelijkheid voor het auto-ongeluk niet altijd duidelijk.

Letselschade auto-ongeluk veroorzaakt door eigen schuld

Normaal gesproken heeft u alleen recht op schadevergoeding na een auto-ongeluk wanneer u niet zelf aansprakelijk bent. Er bestaan echter uitzonderingen op deze regel. Heeft u namelijk een SVI-verzekering afgesloten, dan kunt u bij uw eigen verzekeraar schadevergoeding claimen. Mocht echter de tegenpartij aansprakelijk zijn voor uw letselschade, dan kunt u de schadevergoeding rechtstreeks bij de verzekeraar van de tegenpartij – of bij de tegenpartij zelf – claimen.

Letselschade auto-ongeluk veroorzaakt door een ander

Is het auto-ongeluk door een ander veroorzaakt, dan dient deze partij uw letselschade te vergoeden. Dit is ook het geval als u inzittende was van een auto die door een ander werd bestuurd toen het auto-ongeluk gebeurde. De bestuurder draagt dan schuld voor het ongeluk en daarmee ook voor uw letselschade. Is dit u overkomen, dan kunt u dus schadevergoeding verhalen op de bestuurder van de auto. De schade door het auto-ongeluk wordt in dat geval gewoon afgewikkeld via de WA-verzekering van de bestuurder. Ook kan het voorkomen dat er meer dan twee partijen deel uitmaakten van het auto-ongeluk. Als u de schuldloze derde bent, dus als de anderen voor het ongeval aansprakelijk zijn, kan uw letselschade ook bij de WA-verzekering van de andere automobilisten worden geclaimd.

Bent u aangereden en is de bestuurder gelijk na het auto-ongeluk doorgereden? Ook dan is het mogelijk met behulp van onze rechtsbijstand schadevergoeding te claimen voor uw letselschade. In deze situaties wenden wij ons tot het Waarborgfonds Motorverkeer.

Schadevergoeding whiplash

Een kop-staartbotsing veroorzaakt vaak een whiplash. Ook de schade die ontstaat door een whiplash valt onder de noemer letselschade en ook hiervoor kunt u schadevergoeding claimen. Als u lijdt aan een whiplash, dan merkt u dit vaak doordat u last heeft van hoofdpijn, pijn in nek, schouders of rug, concentratieproblemen en vergeetachtigheid, en tintelende handen. Merkt u een of meer van deze whiplash-symptomen, maak dan gelijk een afspraak met uw huisarts. Als u te lang wacht met het melden van een whiplash, kan dat het herstelproces vertragen en de schaderegeling bemoeilijken.

Hebt u door het auto-ongeluk een whiplash opgelopen, neem dan contact met ons op om te laten bekijken of u recht heeft op vergoeding van uw letselschade. Wij hebben een persoonlijke aanpak en bezoeken u graag thuis om alles door te spreken.

Welke schade te claimen na een auto-ongeluk?

Een auto-ongeluk kan uw leven totaal veranderen. De fysieke of psychische schade is misschien zo groot dat u niet meer kunt werken, problemen heeft met het onderhouden van uw woning, en nog veel meer. Wanneer u schadevergoeding krijgt voor letselschade na een auto-ongeluk, dan dient met al deze kosten, zowel nu als in de toekomst, rekening gehouden te worden. Bij schadevergoeding voor het verloren inkomen wordt tevens rekening gehouden met verminderde pensioenopbouw. Mocht u door letselschade na een auto-ongeluk in een rolstoel komen te zitten of vaak naar het ziekenhuis heen en weer moeten rijden, dan krijgt u ook die reiskosten vergoed.

Waarom onze hulp bij letselschade na auto-ongeluk?

Toegankelijkheid, vriendelijkheid en een persoonlijke aanpak staan bij ons bovenaan de prioriteitenlijst. Wij begrijpen dat uw leven wellicht nooit meer hetzelfde zal zijn na het auto-ongeluk. Om uw lasten te verlichten en uw kansen op een schadevergoeding voor letselschade te vergroten, staan wij met daad en kunde voor u klaar. Onze professionals kunnen u helpen met het verzamelen van bewijsstukken, het contact leggen met de tegenpartij en het berekenen en claimen van uw letselschade. Wanneer het echt niet anders kan en uw zaak dient voor de rechter te komen, dan kan een letselschade advocaat uit ons netwerk het proces begeleiden. In de meeste gevallen is dit echter niet nodig en kunt u na het auto-ongeluk al snel uw eerste schadevergoeding ontvangen.

Hulp bij letselschade na een auto-ongeluk? Bel gerust, dan weet u snel waar u staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *